ANKARA / BEYPAZARI - Şehit Samet Üstüner Ortaokulu

ŞEHİT SAMET ÜSTÜNER ORTAOKULU TARİHÇESİ

Beypazarı son yıllarda büyük bir ilerleme kaydederek 50000 nüfusa ulaşmıştır. Madencilik, tarım, sanayi, hizmet kollarında istihdam oluşturulmuştur. Nallıhan’a bağlı olmasına rağmen Beypazarı’na daha yakın olan ve çalışanlarının büyük bir kısmı Beypazarı’nda ikamet eden Çayırhan beldesindeki madencilik işletmeleri(Alkim, Park Teknik) de Beypazarı’na katkı sağlamaktadır. Yine Eskişehir Mihalıçcık İlçesine bağlı olmasına rağmen Beypazarı’na daha yakın olan ve çalışanlarının büyük bir kısmı Beypazarı’nda ikamet eden Adularya madencilik de Beypazarı’na katkı sağlamaktadır. Jeotermal kaynaklarında bulunduğu ilçemiz ve civarında birçok termal otel mevcuttur. Söz konusu otellere ülkenin çeşitli yerlerinden gelen misafirler Beypazarı’na gelir sağlamaktadırlar. Tarımsal alanda da özellikle havuç ve yeşillik de ülke genelinde adından söz ettirmektedir. Beypazarı tarihi özellikleri ve doğal güzellikleri ile başta Ankara olmak üzere birçok yerden turisti ağırlamaktadır.

Bu gibi sebeplerden dolayı ilçemize göç eden aile sayısı artmış ve bu artış sebebiyle yeni bir okula ihtiyaç duyulmuştur. Okulumuz Başağaç mahallesinde hizmete alınmış olup 2021 yılından itibaren eğitim öğretim hayatına katılmıştır.

Yayın: 24.08.2023 - Güncelleme: 24.08.2023 15:08 - Görüntülenme: 92